Biserica fortificata Marpod

Fortified Church Marpod in Marpod
Fortified Church Marpod in Marpod
Fortified Church Marpod in Marpod
Fortified Church Marpod in Marpod
Fortified Church Marpod in Marpod
Fortified Church Marpod in Marpod

Mobilier

Mobilierul bisericii, amvonul, altarul, cutia de ofrande și galeriile au fost realizate în stil clasicist în secolul al XIX-lea.

Altar

Altarul din trei părți este format dintr-o imagine centrală flancată de două arcade rotunde cu două statui ale apostolilor. Imaginea centrală este flancată de două coloane corintice, deasupra cărora se află un fronton cu cruce și spice de porumb. Decorul este neogotic. Tabloul din mijloc a fost pictat în 1926 de Hans Hermann (Sibiu).

Orga

Orga cu carcasă baroc a fost construită în 1762 de Johannes Hahn.

Apărări

Biserica este inconjurata de un inel patruunghiular, in colturile caruia se aflau initial patru turnuri in directia liniei de bisectare. Cele două turnuri rămase în sud-estul și nord-estul complexului au acoperișuri de cort. Vechea primărie este atașată de zidul circular din sudul bisericii.

Istorie

1200-1300 Construcția unei bazilici romanice. Din această primă biserică, care acum este construită în primul stâlp sudic al bisericii, a rămas doar un capitol romanic.
1349 Locul a fost menționat pentru prima dată sub numele de „Meyerpoth”.Contele Nikolaus de Marpod, împreună cu conții de Altina, au reprezentat scaunul Nocrich la adunarea celor șapte scaune.
1494-1509 Marpod primește sprijin de la vistieria provinciei Sibiu pentru fortificarea turnurilor menționate de Marpod. Din această perioadă de construcție s-au păstrat părți din pereții laterali ai sălii bisericii și resturi ale bisericii fortificate.
1500 Locul este o comunitate liberă a scaunului Nocrich. Este locuit de 13 familii, un profesor de școală și 2 ciobani.
1528 Locuitorii din Marpod duc în biserica lor fortificată două artilerii din arsenalul Sibiului.
1669 Episcopul Stephan Adami permite comunității Marpod să adune pomană pentru reconstrucția bisericii și a turnului lor, care au fost incendiate de tătari.
1685 În Marpod, 33 de ferme sunt abandonate și 5 au fost incendiate.
1785-1798 Biserica Marpod capătă aspectul actual.

Alte atracții în împrejurimi