Biserica fortificată din Selistat

Fortified church in Selistat in Selistat
Fortified church in Selistat in Selistat
Fortified church in Selistat in Selistat
Fortified church in Selistat in Selistat
Fortified church in Selistat in Selistat
Fortified church in Selistat in Selistat

Altar

Altarul a fost construit inițial în 1807 și prezintă trăsături distinctive atât din perioada barocului târziu, cât și din perioada clasică. Pictura principală este o lucrare a lui Fritz Schullerus din 1892.

Amvon

Amvonul a fost realizat în 1652 și a fost reparat în 1807.

Orga bisericii

O orgă este menționată în 1694. În 1867, constructorul de orgă Samuel Binder combină două organe mai vechi artizanat una nouă cu 10 registre. Această orgă actuală, a fost reparată în 1911.

Clopote

Sunt două clopote. Cel mic nu are data de fabricație, iar cel mare a fost construit în 1921 la Sibiu. Momentan nu funcționează în sistemul de ceas de sub acoperiș.

Zidul de fortificație

Secolul al XV-lea Biserica este înconjurată de un zid de incintă. În partea de nord-est se află un bastion defensiv cu trei etaje. Clădirea servea la depozitarea cerealelor. În 1912, clădirea fortificată de la nord de biserică a fost demolată. Mai recent, școala este construită la sud de biserică.

Istorie

1355 Provincia celor Șapte Scaune Hermannstadt atribuie zona „Widental” lui Mergeln.Locuitorii din Neustadt, Neithausen, Hundertbüchein și Seligstadt („Selgestat”) au disputat această zonă cu Mergleri. Aceasta este prima mențiune documentată despre Seligstadt.
1461 Se menţionează că biserica din Seligstadt este cu hramul Sfântului Nicolae.
1480-1500 Biserica este reconstruită. Deasupra corului este construit un turn de apărare cu trei etaje din pietre de râu și câmp.
1500 În sat locuiesc 34 de cârciumi, există o școală și o moară, trei ciobani și doi oameni săraci.
1508 Regele scutește Seligstadt și alte locuri din zonă de la cazare.
1532 În sat locuiesc 53 de gazde.
1848 Bolta de cărămidă de astăzi este ridicată în locul bolții rețelei stelare gotice. Este alcătuit din butoaie sprijinite pe arcade de centură.
1896 Repararea bisericii.
1964 Consolidarea bisericii prin curele de beton.

Alte atracții în împrejurimi