Sate Ardelenesc

Cele mai bune destinații agroturistice din România

Rază :

Viscri

Viscri sau germ. Deutsch-Weißkirch este un sat mai sus de Reps. Este renumit pentru biserica sa fortificată, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. De asemenea, Prințul Charles are o casă în micul sat.

Citește mai mult

Grânari

Grânari, germ. Mukkendorf sau Nagymoha în limba maghiară este un mic sat maghiar situat într-o vale laterală a râului Valea Mare. Satul este foarte sinuos și vă invită să vă pierdeți.

Citește mai mult

Bărcut

Bărcut sau germ. Bekokten este un sat aflat la începutul Văii Hârtibaciului. Satul impresionează prin casele sale mari și o mulțime de activitati de făcut.

Citește mai mult

Seliștat

Seliștat (gem. Seligstadt ) este un mic sat vechi situat într-un peisaj colinar unic. Muzeul satului Lukas este o atracție specială.

Citește mai mult

Iacobeni

Un sat mare, plin de viață, care are multe de oferit. Iacobeni se află în apropiere de Agnita este situat în Valea Hârtibaciului și are o biserică fortificată impresionantă.

Citește mai mult

Mălâncrav

Mălâncrav este un sat situat într-o frumoasă vale laterală a Târnava Mare. E un sat cu o comunitate mare saseasca. Istoria satului e unic in transilvania.

Citește mai mult

Nou Săsesc (Sighișoara)

Nou Săsesc, sau Neudorf în germană, este un sat situat în comuna Laslea, care păstrează încă o bună parte din viața sașilor transilvăneni.

Citește mai mult

Copșa Mare

Copșa Mare sau Grosskopisch în germană este un sat liniștit situat în valea de lângă Biertan. Cu o arhitectură deosebită și o biserică fortificată pe masura, acesta te invită la o plimbare relaxanta pentru a il admira.

Citește mai mult

Biertan

În apropiere de Mediaș se află frumosul mic oraș Biertan, care impresionează prin cetatea bisericii din centrul orașului, aflată în patrimoniul mondial UNESCO.

Citește mai mult

Movile

Un sat vechi în frumoasele dealuri Movile. Movile este numit după unul dintre cele o sută de coline de care este înconjurat satul.

Citește mai mult

Stejărișu

Iată „sediul central” din Agramonia, aici puteți găsi restaurantul și pensiunea noastră. Cu cea mai mare densitate de produse și activități agricole este locul perfect pentru vacanțele tale.

Citește mai mult