REGIUNEA

De unde suntem.

Articol

Regiunea

Proiectul a luat nastere intr-un mic sat din Transilvania. Aici traditiile si obiceiurile au fost pastrate foarte bine de sateni si de micii fermieri. Peisajul de vis din valea Hartibaciului te va face sa te indragostesti instant.

Julius Fabini May 23, 2020

În Ardealul săsesc, între Sighișoara și Sibiu, în afara zonelor turistice des frecventate, se află peisajul Hârtibaciului. Valea Hârtibaciului găzduiește multe sate tradiționale, aproape toate fiind construite în jurul unei biserici fortificate din secolul al XII-lea până al XV-lea. 

Viața satului de astăzi se desfășoară lângă aceste biserici de tip monument istoric, în vecinătăți în care relația intre sateni bazându-se pe solidaritate, care este unul dintre cele mai importante aspecte. Modul tradițional de cultivare a pământului a permis naturii să înflorească. Flora a devenit deosebit de diversă. Fermele sunt mici și animale îngrijite cu atenție, din cauză grădini și câmpuri mici populația locală protejează și păstrează mediul înconjurător. Peisajul deluros delicat oferă adăpost unor păsări și animale rare. Fructele de pădure, ciupercile și ierburile sălbatice pot fi găsite din belșug. Regiunea gastronomică europeană găzduiește multe produse deosebite. Proiectele Hârtibaciu, Colinele Transilvaniei și Agramonia încearcă să valorizeze și să păstreze ceea ce Transilvania poate oferi.