FILOSOFIA NOASTRA

Ce gandim despre munca noastra

Articol

Filozofia noastra

O vacanta in Ardeal te va face sa uiti de grijile si stresul din fiecare zi si sa inveti sa traiesti fiecare clipa in natura. Turistii din mediul urban sunt din ce in ce mai atrasi de satele mici din Transilvania.

Julius Fabini May 23, 2020

"Nu dominăm natura, ci aparținem de ea. Dar să nu ne flatăm atât de mult cu victoriile noastre umane asupra naturii. Pentru fiecare astfel de victorie, ea se răzbună pe noi ... Fiecare pas care ne reamintește că nu dominăm natura precum un cuceritor domină un popor străin... Omul este o parte a naturii."

În aproape toate societățile moderne, omul s-a detașat de natură și mediul înconjurător. Liniștea naturii este din ce în ce mai mult victima rapidității cu care tehnologia evoluează. Înstrăinarea omului de natură, provoacă grave probleme ecologice, economice și psihologice. Mulți dintre locuitorii Transilvaniei rurale sunt la începutul unei astfel de înstrăinări din cauza necesității de a accepta locuri de muncă în fabricile din împrejurimi sau în străinătate. Mulți nu mai au posibilitatea să se ocupe de agricultură și tradiții. Ei trebuie să renunțe la un stil de viață vechi de secole. În același timp, există și oamenii care vor să se desprindă de „tehnotop” și să se întoarcă la natura lor demult uitată. O lume din ce în ce mai bazată pe tehnologie are nevoie de oameni cu abilități în domeniu, ceea ce este imposibil pentru o mare parte din populația României care locuiește în mediul rural. De asemenea, migrația în orașe sau în străinătate este punctul de plecare al unor neajunsuri. Din cauza posibilităților economice reduse pe care Transilvania le-a avut, tradițiile și obiceiurile din sate se păstrează și în zilele noastre, ceea ce atrage turiști din mediul urban.

De ce să abandonezi stilul de viață care leagă de secole omul și natura? De ce mediul rural din România nu are șansa de a dezvolta în continuare cultura satului, de a o face competitivă, de a menține legătura dintre oameni și produse, de a se opune monoculturilor la diversitate și a crea oportunitatea de a-și trăi viața zi de zi în armonie cu natura?